Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Innehåll

Grekland: Nazist angrep vänsterpolitiker - KKE-medlem gick till försvar

Under en TV-debatt imorse inför det grekiska nyvalet 17:e juni angreps Liana Kanelli, parlamentsledamot för KKE, av en representant från det nynazistiska partiet ”Gyllene Gryning”. Liana fick motta tre slag i ansiktet när hon försvarade sin politiska motståndare från vänsterkoalitionen Syriza, som sekunderna innan fått ett dricksglas vatten kastat över sig av samme fascist.

Den kommunistiska parlamentsledamoten var den enda av gästerna i debatten som utmanade representanten från Gyllene Gryning. Gästerna från de övriga politiska partierna, exempelvis förra inrikesministern Prokopis Pavlopoulos, reste sig aldrig från sin stol.

Detta är ett talande exempel på nazismens kriminella sida. Man får hoppas att denna debatt, som sågs av hundratusentals greker, blir en ögonöppnare för de desillusionerade arbetare och småborgare som under krisens gång lockats av den högerpopulistiska retoriken och röstat på nynazisterna. KKE ledde den antifascistiska befrielsekampen i Grekland under den tyska ockupationen och visar att man än idag är det enda politiska partiet som vågar stå upp mot fascismen.

Povel Johansson

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion