Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Innehåll

Uttalande från RKU:

Fördöm Israels terror!

De senaste dagarna har Israel återigen trappat upp våldet mot det ockuperade Gazas invånare. Bomber faller över de trånga bostadskvarteren i Gaza City och hittills har över 20 palestinier dödats. Israel och borgerlig media försöker beskriva det som svaret på palestinska provokationer, på det palestinska motståndets raketer mot Israel. Detta är hyckleri av allra högsta grad. I år, innan de senaste dagarnas händelser, hade 71 invånare in Gaza dödats av israeliskt våld. Inte en enda israel hade däremot dödats av palestinskt våld. Allt enligt FN:s siffror. Men Israel och media mörkar dessa siffror.

Den israeliska ockupationen pågår varje sekund, varje timme, varje dag, hela året för Gazas invånare. Den israeliska militären hotar, torterar, skadar och mördar palestinier varje vecka. Det finns inga “palestinska provokationer”, bara en ockupation och ett rättfärdigat motstånd mot den. Det finns ingen “konflikt mellan två parter”. Det finns bara en rasistisk ockupation och ett förtryckt folk.

Vi i RKU sörjer de döda i Gaza, vi ger allt vårt stöd till Gazas invånare som lider under Israels terror och ockupation året runt. Men vi solidariserar oss också med de palestinier som med vapen i hand bekämpar ockupationen. Det palestinska motståndet är tillsammans med solidaritetsrörelsen i resten av världen det hopp, och den kraft som kan knäcka terrorstaten Israel. Därför säger vi:

– Bojkotta Israel!
– Leve Palestina!
– Leve motståndet!

RKU:s centralstyrelse

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion