Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Innehåll

Uttalande från RKU:

Det är USA som hotar, inte Nordkorea

Media påstår att Nordkorea hotar med krig. Men de ljuger som vanligt.

Under hela mars månad har USA övat kärnvapenkrig alldeles intill gränsen till Nordkorea. Ubåtar, hangarfartyg och stealthbombare har deltagit i ”Key Resolve and Foal Eagle”, som US-amerikanska militären kallar övningen. De har demonstrativt skenbombat med ammunition strax utanför Nordkoreas gräns. Som om inte det vore nog läckte nyligen hemliga amerikanska dokument ut via sajten “Defense News” som beskrev hur en invasion av Nordkorea skulle kunna gå till. USA har haft tiotusentals soldater i Sydkorea ända sedan USA invaderade Koreahalvön på 50-talet.

Nordkorea har förstås reagerat mycket kraftfullt mot allt detta och höjt beredskapen till det yttersta.

Men media spelar som vanligt en reaktionär och fördummande roll. Trots USA:s uppenbara aggressioner och hot så målas Nordkorea ut som det stora hotet, som de irrationella galningarna som när som helst kommer att starta ett världskrig.

Vi undrar också hur det hade sett ut om det varit tvärtom. Om Nordkorea haft tiotusentals soldater i enorma militärbaser i Mexico, övat kärnvapenkrig längs gränsen till USA och haft planer på hur Washington ska kunna intas på 56 dagar. Hade USA tolererat detta?

Det är det imperialistiska systemet med USA i spetsen som är det verkliga hotet. Det är USA som gång på gång bombat, invaderat och ockuperat andra länder. Inte Nordkorea.

Lita inte på medias rapportering! Det är USA som är det verkliga hotet!
För fred och återförening - USA ut ur Korea!

RKU:s Centralstyrelse

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion