Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Innehåll

Åk med RKU till Ecuador!

Den 7-13 december äger den 18:e Världsungdomsfestivalen rum i Quito, Ecuador. Det innebär en möjlighet att få spendera en vecka med tusentals revolutionära ungdomar från hela världen!

Världsungdomsfestivalen arrangeras av Demokratisk Ungdoms Världsfederation. På engelska WFDY, World Federation of Democratic Youth. Det är en bred antiimperialistisk festival där såväl kommunistiska ungdomsorganisationer som andra antiimperialistiska organisationer från hela världen deltar.

WFDY och Världsungdomsfestivalen grundades efter andra världskriget, av partierna i det socialistiska blocket, för att främja fred mellan folken. På festivalen kommer tusentals antiimperialistiska och socialistiska ungdomar och studenter träffas för att att ägna en vecka åt politik, kultur och sport!

RKU har deltagit på alla Världsungdomsfestivaler sedan vårt bildande och kommer att alltså delta även i år. Förra festivalen arrangerades i Pretoria, Sydafrika och de som var där fick möjlighet att träffa sydafrikanska revolutionärer, diskutera med socialister från hela världen, lyssna på intressanta föredrag, gå på konserter och utställningar samt inte minst umgås med kamrater från över 140 länder. Brigaden fick också möjligheten att göra några utflykter tillsammans med ANC:s ungdomsförbund till kåkstäder utanför Pretoria, bland annat besöktes en lokal radiokanal.

RKU är en del i den svenska delegationen som arrangerar resan från Sverige. Vi hoppas att så många andra organisationer som möjligt kan delta, men kommer ändå ha vårt egen brigad med eget program på plats.

Varje deltagare står för sina egna kostnader, enligt våra uppskattningar kommer en flygbiljett tur och retur till Ecuador kosta runt 10 000 kr och biljetten till festivalen kostar drygt 1000 kr. Då ingår mat och boende den veckan. Vi kommer försöka boka och flyga gemensamt för att hålla nere kostnaderna. För att utnyttja tillfället kommer vi även att undersöka möjligheten att åka någon eller några dagar tidigare eller åka hem några dagar senare.

Är du intresserad av att följa med till Världsungdomsfestivalen?
Intresseanmäl dig till RKU! Det är inte bindande och görs genom att maila oss på rku@rku.nu eller kontakta vår förbundscentral på 031-244417

Alltså, om ni har möjlighet och vill spendera minst en vecka med revolutionära kamrater från hela världen, boka in 7-13 december, och håll gärna datumen runt den veckan öppna!

Kolla också in vår film som är ett ihopklipp från tidigare festivaler:
http://www.youtube.com/watch?v=h5WLM_NH-58

Povel Johansson, Internationell sekreterare

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion