Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Innehåll

Uttalande från RKU:

Allt stöd till de drabbade i Malmö

I går morse nåddes vi av den fruktandsvärda nyheten att flera feminister blivit attackerade av nazister i anslutning till demonstrationen “Ta tillbaka natten” som anordnades i centrala Malmö under lördagskvällen. Flera feminister fick föras till sjukhus med knivhugg och en person skadades så allvarligt att hans tillstånd från början bedömdes som livshotande. Vi sänder allt vårt stöd till de drabbade och våra tankar går till deras anhöriga och närstående.

I nuläget sitter tre personer anhållna misstänka för mordförsök. Två av dem är enligt polisen nazister och Svenskarnas Parti har själva gått ut och sagt att medlemmar från dem är inblandade. Än en gång har alltså den nazistiska rörelsen visat sin kriminella natur och hur dess aktivister föraktar politiskt aktiva och demokrati.

I RKU säger vi därför: förbjud nazistiska organisationer! Den nazistiska rörelsen är inte en politisk utan en kriminell rörelse!

Vi vänder oss också mot den bild av händelsen som media och polis målat upp. Enligt bland andra SVT, TV4 och polisens presstalesperson skulle det ha handlat om en sammandrabbning mellen höger- och vänsterextrema. Denna direkt felaktiga beskrivning förflyttar skulden från nazisterna och förminskar politiskt aktiva människor på vänsterkanten rent generellt. Det förstärker också bilden av att “vänstern” i bred mening skulle gå att likställa med organiserade nazister.

Händelsen i Malmö måste fördömas, så starkt och högljutt som det bara går. Det var därför stärkande att igår se hur vanligt folk samlade till manifestationer mot det nazistiska våldet och i solidaritet med de drabbade på många orter runt om i landet. Tillsammans och endast tillsammans är vi starka!

Nazisterna får aldrig tysta ner oss - kamp mot nazism och rasism!

RKU:s centralstyrelse

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion