Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Innehåll

RKU samlar till nationell konferens och firar 20 år

Nu i helgen samlas RKU:are från hela Sverige i Göteborg för att delta på förbundets nationella konferens. I samband med konferensens avslutade kommer en större fest hållas för att uppmärksamma att RKU fyller 20 år som organisation i år.

Med en intensiv bojkottskampanj till EU-parlamentsvalet i ryggen samlas denna helgen RKU-medlemmar från hela landet, från Skellefteå i norr till Malmö i söder, på Marx-Engelshuset i Göteborg för nationell konferens. På konferensen kommer deltagarna ägna mycket tid åt politiska diskussioner och föredrag, umgås och träffa nya vänner och tillsammans utveckla det kommunistiska ungdomsförbundet.

Eftersom det i år är 20 år sedan RKU håll konstituerande kongress kommer hela helgen avslutas med en större fest på lördagen. Vi kommer tillsammans med före detta medlemmar och sympatisörer fira att RKU funnits och bedrivit kamp i 20 år. Festen, som hålls i samma lokaler där allting startade midsommarhelgen 1994, kommer bjuda på berättelser från förbundets barndom, tal från tidigare ledare inom organisationen och högklassig underhållning i vissångaren Loke Nyberg samt reggaebandet Partiet, och mycket annat.

Konferensen kommer också fungerar som en smygstart på den nationella valkampanj vi kommer bedriva fram tills valet den 14 september. Under konferensen kommer vi förutom att peppa varandra också prata om hur vi på ett så bra sätt som möjligt kan nå ut till skol- och arbetarungdomar under valkampanjen med vårt budskap: Det viktigaste valet är att organisera dig!

Både konferensen och festen är öppen för sympatisörer så om du vill delta, hör av dig till RKU:s förbundscentral genom att antigen mejla rku@rku.nu eller via telefon 031-244417

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion