Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Innehåll

MUF bedriver svartklubb?

Att moderaternas ungdomsförbund anordnar vilda fester är inget ovanligt, det är de inte heller i Helsingborg. Den 4 november publicerades en artikel i HD (Helsingborgs dagblad) om hur MUF serverar starksprit till minderåriga, och dessutom inte har något sprittillstånd.

I artikeln berättas att fyra medlemmar från UNF, Ungdomens nykterhetsförbund, varav två var under 18 år, när de anländer på festen var helt oanmälda men ändå välkommas med öppna armar. Att dessa fyra personer tillhör UNF hade inte de ansvariga på festen någon som helst aning om. Väl inne på festen blir de fyra UNF medlemmarna erbjudan en starköl i baren, de uppmuntras även att köpa rabattkortet »Vouchers» vilket innebär att för 100kr från du antingen 6 st starköl, 5 st cider eller 4 st shots. Att kolla legitimationen är ingen intresserad av.

I baren kunde man även teckna medlemskap i MUF. På festen hade ett 30-tal ungdomar valt att sluta upp, merparten av gäster var minderåriga, men alla drack. UNF-medlemmarna intervjuade en 16 årig tjej som tillhörde MUF, hon berättade hur duktiga MUF-Helsingborg var på att anordna fester, men några ord om politik sa hon knappt. Hon berättade även att inbjudan till festerna sker via MUF-Helisngborgs Facebook som har ett hundratal medlemmar. Ungefär hälften av de ungdomar som anmälde sig via Facebook till de två senaste festerna var under 18 år. De flesta som kommer på festerna är skolungdomar i gymnasieålder, i flera fall så unga som 15 år.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har minst 25 fester anordnats med samma upplägg. Vad MUF i Helsingborg håller på med är svartklubbsverksamhet, de saknar sprittillstånd, säljer sprit till minderåriga och de påverkar gästerna att konsumera mer sprit med olika erbjudanden.

I MUF:s färska alkoholpolicy, driver man en liberal alkoholpolitik. Man anser att krogarna ska få ha längre öppettider, och att man ska sänka åldersgränsen på systemet till 18 år. De är nog bättre om MUF i första hand tar hand om sina egna alkoholproblem, än att sprida problemet ut i samhället med sin liberala alkoholpolitik.

Lukas Persson
RKU Helsingborg/Landskrona

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion