Genomförd tjejkurs i Göteborg

I helgen genomförde RKU en tjejkurs i Göteborg, med deltagare från flera håll i landet. Helgen inleddes med att vi på lördagen tillsammans med RKU-Göteborg hade ett torgmöte, som ett avslut på den bostadskampanj som RKU drivit under september. Torgmötet var lyckat, många flygblad delades ut och flera stannade upp för att lyssna då vi höll tal.

2016-10-07

Efter torgmötet åkte vi gemensamt ut till Proletären FF:s klubbstuga i Frölunda där vi direkt satte igång enligt schemat med inledningar och diskussioner.
Först höll Moa Hamark från RKU:s arbetsutskott en inledning om Feminism och Socialism, där hon bland annat tog upp det dubbla förtryck som arbetarkvinnor lever under. Förtrycket från kapitalismen och patriarkatet. Efteråt blev det intressanta diskussioner bland annat om hur man som tjej påverkas till att köpa en massa saker man egentligen inte behöver för att leva upp till orimliga ideal.

Efter detta höll Nadja Lundberg också hon från RKU:s arbetsutskott en inledning om Patriarkalt våld. Efter denna inledning följde en bra diskussion om hur våldtäktsfall behandlas i svenska domstolar och om hur våld mot kvinnor används som vapen mot civilbefolkningen under krig och konflikter.

Söndagens inledning hölls av Hannah Ascher från RKU:s kvinno- och jämnställdhetsutskott och handlade om Intern jämställdhet. Efter denna inledning diskuterades hur det såg ut lokalt på olika håll i landet och hur man kan arbeta gemensamt för att förbättra den interna jämställdheten i förbundet.

Hela helgen präglades av en god stämning och resulterade även i en film där några av oss deltagare presenterar RKU:s feministiska politik.
Filmen kommer snart att läggas ut på vår Youtube-kanal, för att se den klicka HÄR

Nadja Lundberg