Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

Rebell 2004-4

Presentation av numret

Det fjärde numret av Rebell 2004 är späckat med intressanta artiklar, analyser och reportage.

Rebell tar oss med till krogen där spritångorna från den avreglerade alkoholpolitiken är varma. Där får vi se en industri tjäna pengar och en hel generation supa ner sig. Rebell dyker också ner i tre olika stadsdelar i Sveriges tre största städer, där vi bland annat får följa kampen för en fritidsgård. Dessutom slår tidningen hål på myten om den lyckliga horan i en intervju med Louise Eek.

Fjärde numret av Rebell innehåller naturligtvis också en utblick mot världen, mot presidentvalet i USA, världsungdomsfestivalen i Venezuela, kampen om oljan i Sudan och mycket mer...

Artiklar

  • Rebell svirar runt bland spritångorna i kölvattnet efter den avreglerade alkoholpolitiken, ser en industri tjäna pengar och en generation supa ner sig.

  • Finland har gjort det som planeras i Sverige - sänkt alkoholskatten. Resultatet är som väntat: överfulla fylleceller, ökad misshandel i hemmen, fler våldsbrott och ökade kostnader för sjukvård. Låter ju som rena framgångssagan.

  • Chávez vann nyligen sitt åttonde val inom loppet av fem år. Han hörsammade sin egen konstitution och accepterade folkomröstningen, som oppositionen hade krävt, och lade sitt öde i folkets händer. »Ni bestämmer».

  • Inför folkomröstningen om EU 1994 lovade ja-sidan att Sverige skulle få behålla den restriktiva svenska alkoholpolitiken. Men hur ser det ut tio år senare?

  • Mellan den 7 och 11 september genomfördes en palestinsk solidaritetskonferens i Göteborg. Mer än 250 personer deltog under de fyra dagarna av föredrag på Frölunda Kulturhus. Konferensen som i fjol stoppades av Israel från att genomföras i det ockuperade Gaza, försökte Israel i år återigen hindra genom att förbjuda den palestinska delegationen från att resa ut från Gaza och genom att dra igång en smutskastningskampanj.

  • Rebell möter författaren Louise Eek för ett samtal om boken Spelat Liv.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion