Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

Rebell 2004-5-6

Rebell nr 5-6 2004 är ett dubbelnummer, med tema demokrati.

När den svenska demokratin attackeras av borgerligheten med Folkpartiet i spetsen, är det viktigt att vi alla står upp och försvarar den. Försvarar rätten att ha en annan åsikt än maktens. Rätten att kritisera politikerna och protestera när de sviker sina löften. Rätten att försvara den välfärd vi kämpat till oss.

Årets sista nummer av Rebell innehåller också artiklar om kampen mot nedskärningar, intervjuer med Mattias Alkberg från Bear Quartet och Totalt Jävla Mörkers Fredrik Lindqvist, och mycket mer.

Artiklar

 • Johan Forsell från MUF gick nyligen ut och krävde att RKU skulle »bekämpas av alla goda krafter» (Hmm, lyssnat för mycket på Bush?). Vi vill därför bjuda på lite av högerns dumheter genom åren som en present på jubiléet.

 • I augusti 2005 äger den 16:e Världsungdomsfestivalen rum i Venezuela. Festivalen arrangeras av World Federation of Democratic Youth, WFDY. WFDY är en internationell organisation som förenar vänster- och progressiva ungdomar från hela världen i den globala kampen mot orättvisor. På festivalen träffas ungdomar från hela världen och diskuterar och utbyter erfarenheter.

 • Det har varit mycket skitsnack och anklagelser mot RKU i medierna. Men vad står RKU för egentligen? Vad vill RKU?

 • Om man ska sammanfatta höstens debatt så handlar demokrati om att tycka rätt. De som håller med varandra är demokratiska. De är dessutom ofta goda. Har man som Bush gud med sig behöver man ju inte diskutera med djävulen. Det är bara att slå till. Först och med råstyrka.

 • RKU angreps i radioprogrammet Kaliber för våra brigadresor. Genom lösryckta citat, citatförfalskningar och rena lögner tillverkas ett program vars innehåll var på förhand givet och vars uttalade syfte var att smutskasta en organisation som reaktionen ogillar. Här är några av felaktigheterna.

 • LUF anklagar nu återigen oss i RKU för att vara diktaturkramare, odemokrater och terrorister. Men vilka är LUF att framföra den kritiken?

 • RKU bemöter anklagelserna om »terrorstöd», »odemokrater», »våldsförespråkare» och att vi skulle vara »emot de mänskliga rättigheterna».

 • Tyranni, skräckvälde, förtryck, grymhet, brutalitet, despotism och envåldsmakt är bara några av de epitet RKU:s politik har fått den senaste tiden. Våra brigadresor kallas i Borås Tidning för »ideologiska pilgrimsresor». Någon gång under sin livstid måste alltså RKU:are besöka Ho Chi Minh, Lenin, och Kim Il Sung:s mausoleum.

 • Många rektorer har utropat sina skolor till självständiga monarkier där svensk grundlag och skolverkets riktlinjer inte gäller. Rebell publicerar därför en kurs i demokrati för rektorer.

 • De senaste veckorna har en kampanj som anklagat RKU för våldsdyrkande, barbariska, ociviliserade odemokrater pågått. Rebell frågar RKU:s ordförande vad som egentligen händer?

 • Testa din demokratisyn i Rebells pyssel. Tävla mot varandra . Rapportera in vinnaren till Rebell så skickar vi en fyrfärgs personkultsaffisch i A3-format med bild på LUF:s förbundsordförande. Rätt svar längst ner på sidan.

 • Vi menar att vi kommunister är de största demokraterna, för vilka är det som försvarar demokratin idag? Vi kommunister är konsekvent motståndare till EU, en union som flyttar alltmer makt till Bryssel, där besluten i hög grad tas bakom lyckta dörrar och av tjänstemän som inte är folkvalda.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion