Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Rebell 2006-4

Presentation av numret

Rebell granskar den nya högerregeringen. Hur ser egentligen den verkliga regeringsförklaringen ut, varför är Fredrik Reinfeldt naken på mittuppslaget och vem vill bli alliansmedlem? Svaren finner du i tidningen.

Dessutom gör Rebell en djupdykning i de hushållsnära tjänsterna. Rebells reporter har träffat Kerstin Fredholm, journalisten som wallraffade som städare i överklasshem, och Stefan Carlén, utredare på Handels.

Som vanligt bjuder Rebell på spännande och rolig läsning, analyser och politiska kommentarer. Köp ett lösnummer, eller ännu hellre ta en prenumeration.

Artiklar

  • Nu har högern börjat förverkliga sina politiska visioner. De som har lite ska få mindre och de som har mycket ska få mer. I media framställs det som att de borgerligas idéer och lösningar vunnit över socialdemokratins och vänsterns idéer. Som om politiken bara är en strid mellan olika åsikter om hur man bäst når ett visst resultat. De verkar mena att alla vill skapa ett ”bättre Sverige”, det är bara vägen dit som skiljer åt.

  • Rebell har kommit över interna dokument som visar planen för Sverige under skräckkabinettets styre. Läs och förvånas.

  • Rebell träffar Patrik Paulov lite drygt en vecka efter hans hemkomst från det krigshärjade Libanon. I Libanon besökte han kommunistpartiet, företrädare för Hizbollah och palestinska flyktingläger.

  • Hög omsättning av personal är en del av personalpolitiken på mitt jobb på Ica Maxi, och inom detaljhandeln överhuvudtaget. Den höga omsättningen håller facket borta, lönerna nere och personalen nöjer sig med det som erbjuds. Att knyta kontakter, utveckla ett nätverk och börja ställa gemensamma krav försvåras när en stor del av personalen kontinuerligt byts ut.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion