Studera, kämpa, lär!

Rebell 2009-2

Framsida

Världen behöver socialism

Att det finns många fel i dagens värld är nog de flesta överens om. Men vad som är orsakerna är mer omtvistat. I numrets tema presenterar Rebell vårt svar: kapitalismen behöver bytas ut mot ett nytt mänskligare system, socialismen. Vi målar en vision av ett socialistiskt Sverige och träffar en tjej som tagit kamp på sin arbetsplats. Dessutom reportage från det ockuperade Palestina, intervju med teatergruppen UngaTUR och mycket mer.
Ta en prenumeration på Rebell för bara 100 kr

» Se innehållsförteckning #2 2009

Valda artiklar

Socialismen är möjlig
En annan och mer rättvis värld kan ibland kännas som en omöjlig önskedröm. Men socialismen är enkel och självklar. Vi måste bara våga kämpa för den.

Stölden av ett land
Vardagen på Västbanken i det ockuperade Palestina är svår. Invånarna trakasseras av bosättare och av den israeliska militären. Systematiskt tar ockupationsmakten över meter för meter av det som finns kvar av Palestina.

Dessutom...

Ledare: Krisen drabbar skolan
I takt med att krisen breder ut sig och arbetslösheten ökar får kommunerna allt sämre med pengar. När regeringen bara skjuter till småpengar och partierna är rörande överens om att budgettaket aldrig får spräckas kommer det snart bli dags för nedskärningar inom välfärden. Något som med säkerhet kommer att drabba skolan.

Ren el eller miljöbov?
Idag när växthuseffekten tonar upp sig som det största och mest akuta hotet mot miljön är det lätt att falla för högerns argument om kärkraft hellre än olja. Men hur ren och fin är kärnkraften egentligen?

Kollektivets kraft är oslagbar
Friteatergruppen UngaTUR startades 2003 i Stockholm. Med storslagna iscensättningar av pjäser som »I bomullsfältens ensamhet» och »Krig på fjärde våningen» strävar UngaTUR efter att göra genusmedveten, politiskt reflekterande och gränslös scenkonst främst riktad till ungdomar.

»Visst kan vi lämna EU»
I sommar är det EU-parlamentsval. Över hälften av folket kommer strunta i att gå och rösta. Rebell har träffat Per Hernmar, Folkrörelsen Nej till EU för att diskutera EU, demokrati och hur det påverkar oss unga.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion