Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Rebell 2010-2

Framsida

Socialismen är nödvändig

Kapitalismens girighet skapar arbetslöshet, fattigdom och miljöförstöring. Den ständiga jakten på vinst sätts före de mänskliga behoven. I numrets tema sätter vi upp socialismen som alternativ. Vi visar upp den omöjliga kapitalismen och träffar en bostadslös och en byggnadsarbetare för att diskutera vilket samhälle vi bygger. Dessutom intervjuar vi tre RKU-are som ger sin bild av socialismen. Allt detta och mycket mer i Rebell #2-2010.

Ta en prenumeration för bara 80 kr!

Valda artiklar


s 12-13 - läs som pdf! (267 kb)

Protesterar mot kameraövervakning
Den svenska skolan liknar allt mer en fabrik, där elever ska disciplineras och lära sig lyda. Med alliansen vid makten har det bara blivit värre. Rebell har besökt Bäckängsgymnasiet och träffat några av de elever som valde att inte sitta tysta när rektorn visade vad demokrati och integritet är värt på en gymnasieskola år 2010.


s 20-21 - läs som pdf! (260 kb)

Poesi för att synliggöra
Första gången Jenny Wrangborg visade upp en dikt fick hon IG av sin lärare. Nu ger hon ut en bok med dikter om sina erfarenheter från att arbeta som kallskänka.

Dessutom...

Ledare: Det finns ett alternativ
Det börjar bli vårvärme i Sverige 2010 och förutom att uteserveringarna blir fullsatta är det också ett nytt fenomen som dyker upp. Ett gäng människor som har suttit inne, inte bara under vintern, utan under fyra långa år. Politikerna. De börjar synas både här och där, på skolor och arbetsplatser, på gator och torg och inte minst i återkommande sömnpiller till tv-debatter. Ögonvittnen lär till och med ha sett äldre- och folkhälsoministern Maria Larsson plocka fimpar på en spårvagnshållplats.

Kamp för ett annat samhälle
Rebell har träffat tre unga tjejer som är med i RKU och kämpar mot kapitalismen och för socialismen.

Frihet i brevlådan
Eftermiddag i aprilmånad. Fuktigt i luften, en aning mulet. Ett stundande regn. Jag och min mor beger oss till Björkekärr för att rensa ut ett dödsbo. Det är min gammelmoster som gått ur tiden, begravningen ägde rum rätt så nyligen. Kanske var det för några veckor sedan.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion