Studera, kämpa, lär!

Rebell 2013-4

Framsida

Imperialismen

I detta nummer av Rebell granskar vi det ekonomiska och politiska system som härskar över världen, imperialismen. Vi undersöker vilka som vill ha krig i Syrien, vi visar upp den nedtystade konflikten i Indien och vi ger en historisk bakgrund till vad imperialismen är.
Dessutom intervjuar vi en människorättsaktivist som blivit fängslad av Israel och funderar på vad det är för fel på Amnesty.

Ta en prenumeration för 100 kr!

Valda artiklar


s 18-19 – läs som pdf! (227 kb)

Antiimperialistisk kamp i praktiken
Hur kan man göra motstånd mot Israel, en av världens mest tongivande ockupationsmakter? Rebell ringde upp den före detta RKU-medlemmen Gustav Karlsson för att ta del av hans erfarenheter som mänsklig sköld på Västbanken i Palestina.


s 22-24 – läs som pdf! (941 kb)

Den nedtystade konflikten
Indien, världens största demokrati. Ett kapitalistiskt underverk, med en tillväxt på nära 8 procent per år samtidigt som krisen rasar i Europa och USA. En så kallad tigerekonomi, där alla multinationella företag vill investera. Indien, icke-våldets och andlighetens land. Turistorter, vita sandstränder och marinblått hav. Indien, platsen för ett inbördeskrig som ingen känner till. En av världens mest brännande konflikter, och kanske den mest nedtystade.

Dessutom...

Ledare: Kräv din rätt till en bra skola
Under hösten och vintern bedriver RKU en kampanj i skolfrågan. Genom bokbord, torgmöten, affischeringar och protester har vi drivit kravet på en bra och likvärdig skola för alla. Kampanjen ligger helt rätt i tiden. Under hela hösten har den ena granskningen efter den andra visat den usla situationen i dagens skola.

Vad är imperialism?
Genom detta nummer skriver Rebell om imperialismens krig och förtryck. Men vad är egentligen imperialismen? Hur uppstår den och hur kan vi bekämpa den?

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion