Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Rebell 2014-4

Framsida

Studera, Kämpa, Lär

Årets fjärde och sista nummer av ungdomsmagasinet Rebell har temat studera, kämpa, lär. Tre ord som får sägas vara ledorden för oss i RKU.
Detta nummer är fyllt av mer teoretiska texter än vanligt. Vi går igenom några av våra teoretiska grunder, visar på kapitalismens orimlighet, diskuterar varför hela vårt samhälle bygger på våld, talar om hur det kommer sig att kvinnan är förtryckt av mannen, och mycket mer.
Vi hoppas du som läsare kommer tycka numret är intressant, och vi hoppas det kan väcka en lust att studera, kämpa och lära ännu mer. Ett tips är i så fall att kontakta oss i RKU!

Ta en prenumeration för 100 kr!

Valda artiklar


s 12-13 – läs som pdf! (146 kb)

Varför är vi arbetslösa?
Politikerna säger att målet är full sysselsättning, och det låter ju bra - det måste ju innebära att alla arbetsföra arbetar. Men riktigt så är det inte. Rebell undersöker vad arbetslösheten egentligen beror på, och varför den faktiskt är en ofrånkomlig byggsten i den kapitalistiska ekonomin.


s 20-21 – läs som pdf! (226 kb)

Sådan är kapitalismen
Hur fungerar egentligen det kapitalistiska systemet? Hur går det till rent praktiskt när någon tjänar pengar på det någon annan producerar? Rebell ger er här en snabbkurs i kapitalistisk ekonomi.

Dessutom...

Ledare: För fred och alliansfrihet
De senaste året har krigshetsen ökat i Sverige. Framför allt sägs det att Ryssland är mer offensiva mot Sverige. Vid flera tillfällen ska svenskt luftrum ha kränkts och under oktober jagades det en påstådd rysk ubåt i Stockholms skärgård. Trots fullt militärt och medialt pådrag så kunde man dock inte hitta någonting. Inga främmande grodmän, inga ryska soldater, inga okända fartyg, inget speciellt alls faktiskt.

Vem vann valet?
Höstens val. Hur gick det egentligen? Bra, i den mening att vi faktiskt röstade bort alliansen. Dåligt på ungefär alla andra vis.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion