Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

Rebell 2015-3

Framsida

Stad och land

Årets tredje tidning av Rebell handlar till största del om den ökade motsättningen mellan Sveriges storstäder och de mindre orterna i landet. Genom en längre text och flera kortare krönikor går vi igenom orsakerna till avfolkningen ifrån de mindre orterna, visar på hur storstädernas förorter ständigt blir svartmålade av media, förklarar varför mindre kommuner har blivit helt beroende av turism samt presenterar det verkliga segregationsproblemet i dagens Sverige: de rika överklassgettona!
Dessutom undersöker Rebells Moa Hamark hur den svenska idrottsrörelsen mår idag 2015 och RKU:s internationella sekr. Joel Assarsson analyserar hur terroristorganisationen IS kunnat växa sig stark samt vad som kan göras för att stoppa den.

Ta en prenumeration för 100 kr!

Valda artiklar


s 5-10 – läs som pdf! (347 kb)

Det bortglömda Sverige
Fördomarna flödar, avfolkningen fortsätter och hopplösheten kryper sig på. Debatten går trögt och man blandar ihop glesbygd, landsbygd, mindre bruksorter och andra fattiga områden långt från storstan. Ingen verkar ha någon lösning. Hur ska den svenska landsbygden räddas?


s 22-27 – läs som pdf! (180 kb)

Islamiska Staten
Läget i Mellanöstern är minst sagt allvarligt, och vi har under de senaste åren sett hur den fundamentalistiska organisationen Islamiska Staten har vuxit fram, vunnit inflytande och tagit makten i betydande områden i framför allt Irak och Syrien. Joel Assarsson, internationell sekr. i RKU, förklarar i denna text hur IS växte fram, vilka deras syften är och vad som måste göras för att stoppa dem.

Dessutom...

Ledare: Sexhandel – en mänsklig rättighet?
Amnesty International ska enligt beslut nu verka för att avkriminalisera prostitution och köp av sexuella tjänster världen över. Beslutet kom som en chock för många men den som följt Amnesty någorlunda det senaste året blev förmodligen mindre förvånad. Att Amnesty är en organisation som ibland hamnar väldigt snett i sitt arbete och sina analyser råder det ingen tvekan om, och som organisation har vi ungkommunister inte mycket till övers för dem, skriver Rebells redaktör Simon Renner

Krönika: Berättelsen om överklassgettot
Varför finns då dessa gudsförgätna områden? Det är väl ingen människa som vill bo omgiven av en massa glättiga borgare, låta sina barn gå på skolor där alla får A och leva i ständig prestigetävlan med sina grannar? Jo tydligen gör det det. Överklassen vill vara bland sina likar. De vill nätverka med bankdirektörer, spela tennis och dricka cocktails. De vill uppfostra sina barn till framgångsrika entrepenörer, skriver RKU:aren Linda Kiibus

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion