Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

Innehåll

Västra distriktet samlades till konferens

Under förra helgen så har RKU haft distriktskonferens i Göteborg.

Konferensen började med en workshop. De tre lokalorganisationerna, Göteborg, Jönköping och Karlstad, som deltog på konferensen fick slå ihop krafterna och måla en passande banderoll till den utåtriktade aktiviteten som hölls på lördagseftermiddagen.

Efter att alla checkat in och köpt lite i caféterian så inleds lördags morgonen med ett lärorikt och intressant föredrag. Föredraget var på temat »Socialismens demokratiska erfarenheter» och hölls utav Kommunistiska Partiets ordförande Anders Carlsson
Efter lunchen begav sig RKU ut till närliggande Järntorget. Här höll man ett appellmöte med RKU:s bostadskampanj som tema. Det delades ut flygblad, såldes Rebell och Proletären.

Väl tillbaka i Marx-Engels huset så höll konferensen en diskussion om RKU:s bostadskampanj och olika idéer om hur RKU ska nå ut till folk. Detta efterföljdes av en god middag och social aktivitet. Den sociala aktiviteten innebar pingis och allmänt prat och diskussion.
På söndag morgonen började man dagen med ett föredrag av Axel Lyckkberg, RKU:s centralstyrelse, om upploppen i England och jämfördes med upproren i Sydeuropa och Nordafrika. Föredraget uppföljdes utav diskussion om ämnet och olika sätt RKU kan nå ut i dessa områden.

Konferensen var väldigt uppskattad av deltagarna.
– Jag tycker konferensen har varit väldigt givande, säger Viktor, som är ny medlem i RKU-Göteborg. Det har varit roligt och trevligt att träffa nya kamrater.
– Föredragen var väl utförda och innehållsrika, tycker Björn Bäckström, RKU-Karlstad.

Andreas Köhler

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion