Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Innehåll

RKU intensifierar bostadskampanjen

Kapitalismens kortsiktiga och giriga vinstjakt kan aldrig tillfredsställa de behov som finns i samhället. Ungdomars bostadssituation är ett tydligt exempel på detta. Ett system som värderar de rikas strävan att bli rikare högre än ungdomars rätt till bostad måste bekämpas.

RKU bedriver en kampanj i frågan för att ta kamp för rätten till bostad och mot det system som förvägrar så många denna rätt. Under höstlovet vecka 44 intensifieras RKU:s bostadskampanj under en veckas tid. Aktiviteten trappas upp och organisationerna lägger i en högre växel för att sprida RKU:s politik.

Vad ska ni göra i Göteborg?
- Under kampanjveckan är tanken att vi ska bo i Brunnsparken måndag till fredag, säger Fanny Edstam, ordförande i RKU-Göteborg. Det är en stor samlingsplats i Göteborg. Vi ska ha valstuga, tält, servera lite kaffe, hålla appelltal, spela musik när vi inte håller tal, sälja Rebell och dela flygblad. Vi har också en namninsamling på temat ”Snälla Mats Odell köp oss en bostad”. Tanken är att diskutera med folk och att de ska kunna chilla med oss. Allt avslutas på fredagen med en stor fest på Marx-Engels huset där Labyrint ska spela. Det ska också finnas möjlighet att spela bordpingis och titta på poesiuppträdanden.
I arbetet ska vi fokusera på att det inte byggs några billiga hyresrätter utan bara lyxlägenheter. Bostadsfrågan är väldigt stor i Göteborg. Boendesegregationen är allvarlig och bristen på bostäder är akut.

Vad ska ni göra i Lund?
- Vi tänker vara lite extra kreativa, säger Marcus Mattsson, ordförande i nybildade RKU-Lund. Vår plan är att tälta i centrala Lund under fyra dagar för att uppmärksamma folk på borgarnas bostadspolitik och samtidigt sprida RKU:s kommunistiska lösning. Bostadsbristen bevisar att kapitalismen är oduglig och att socialismen är lösningen.

Hampus Persson

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion