Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Innehåll

Censuren kring USA:s krigsbrott måste brytas!

Vi känner till många av de krigsbrott som USA begår i sina krig i Afghanistan, Irak och Libyen. Och som de begått i alla sina otaliga krig som t.ex. Vietnamkriget och Koreakriget. Men nya alarmerande fakta kring krigsbrott begångna av USA censureras aktivt av massmedia, etablissemang, FN och regeringar!

Oberoende forskning visar att USA använder vapen som består av utarmat uran, giftigt och radioaktivt uranavfall som bildas vid produktion av kärnkraft eller kärnvapen (Depleted Uranium, DU). DU har en enorm sprängkraft. (USA förnekar detta.)

DU har en dubbel effekt, d.v.s. dels en kemisk, dels en som beror på dess radioaktiva strålning. När DU exploderar frigörs mängder av osynliga partiklar som kan inandas eller via grundvattnet hamna i dricksvattnet. När DU inandas hamnar partiklarna i lungvävnaden. Därifrån sänder de ut alfastrålning som är den farligaste strålningen våra kroppar kan utsättas för. Partiklarna förs också vidare med blodomloppet och ut i kroppen. Den radioaktiva strålningen och tungmetallerna i DU orsakar cancer och genmutationer och grova missbildningar på foster.

I det av kriget hårt drabbade området Falluja i Irak finns en 38-faldig överrepresentation av Leukemi, en 14-faldig överrepresentation av barncancer i åldrarna 0-14 år och en kraftig överrepresentation av barn som föddes med grova missbildningar. Detta visar den första Oberoende Emedemiologiska Undersökningen som gjorts, ledd av professor Chris Busby (publicerad i The International Journal and Environmental Research and Public Health).

Pågående omfattande undersökningar som görs av oberoende forskaren Malak Hamdan (ordförande för Cancer and Birth Defect Foundation) har aktivt nedtystats genom strypta statliga tillgångar och hot. Internationellt erkända medicinska tidskrifter vägrar gång på gång att publicera hans resultat.

Allt dikteras från Washington och etablissemang, massmedia, regering i Sverige och hela västvärlden är för fega för att sätta sig upp mot världens mäktigaste och våldsammaste krigsmakt – USA. Det är dags för oss som känner solidaritet med Iraks folk och med Afghanistans och Libyens folk (som mycket väl också riskerar vara drabbade) att höja våra röster mot USAs imperialistiska krig och den censur som råder kring detta. Kriget skördar varje dag nya dödsoffer!

Simon Renner

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion