Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

Innehåll

Uttalande från RKU:

Ge Israel rött kort!

I sommar kommer ett palestinskt fotbollslag att åka genom europa för att spela matcher och sprida information om den situation som den palestinska ungdomen lever under och för att protestera mot att Israel ska arrangera U21-EM 2013. RKU stödjer denna bussresa genom att köpa 5 bussmil. Läs varför här.

Det sägs ofta att idrott för samman människor över hela världen och att idrott ger alla ungdomar en möjlighet att utvecklas. Detta stämmer inte i Palestina. Den palestinska idrotten är sönderslagen av den israeliska ockupationen. Terrorbombningar, checkpoints och trångboddhet omöjliggör för den palestinska idrotten att utvecklas och det som kunde varit en strimma hopp i en ockuperad vardag har blivit ännu en del av livet som förvägras - av Israels ockupation. Trots denna verklighet har Israel utsetts som värd för U21-EM i fotboll för herrar 2013.

Det sägs ibland att man inte ska blanda ihop idrott med politik. Det påståendet ger dock ingen tröst för de palestinska ungdomar som förvägras idrott till följd av Israels ockupationspolitik. Vi i RKU menar att den svenska idrottsrörelsen kan och borde ta en tydlig ställning mot Israels rasistiska ockupationspolitik, precis som man agerade mot Sydafrikas rasistiska apartheidpolitik på 80-talet. Därför stödjer vi i RKU idrottföreningen Proletären FF:s initiativ för det palestinska lag som ska delta i de internationella fotbollsturneringarna Gothia och Dana Cup och den resa genom Europa som laget ska genomföra från Frankrike upp hit till Sverige. Vi hoppas att palestinasolidariteten och kampen för idrott åt alla ska följa laget hela vägen från Paris till Göteborg. För att visa vårt stöd donerar vi fem bussmil och uppmanar alla Palestinavänner att stödja våra palestinska kamrater och kampen för ett fritt Palestina!

RKU:s Centralstyrelse

Stöd det palestinska laget du med!

Köp 1 bussmil genom att sätta in 200kr på plusgiro 725097-0. Märk betalningen "bussmil".
Mer information: Facebook-gruppen: Palestinskt lag till Gothia och Dana Cup

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion