Modellen håller inte—Strejk!

Strejkvarslen haglar tätt och idag klockan 12:00 gick Målarna ut i strejk. Byggnads varslar om strejk den 24 maj där 1500 medlemmar kan tas ut. SEKO:s medlemmar skulle gått ut i strejk 15:00 igår, ledningen valde att skjuta upp den.

2023-05-12
Kommentar

Det kokar på arbetsplatser runtom i landet. Fackpamparnas ovilja till reallöneökningar låter inflationen äta upp våra löner och arbetsköparna tillåts oinskränkt villkora säkerheten på våra arbetsplatser samtidigt som fackens händer är bakbundna tack vare fredsplikt. SEKO:s uppskjutna strejk är ytterligare ett svek. Målarna visar däremot vägen, att hotet om strejk är verkningslöst om man inte är villig att agera.

Facket sviker, men solidariteten är stark och likaså kampviljan. Runtom i landet var arbetare redo att igår lägga ner sitt arbete, att gå ut i strejk och visa vilka händer överflödet kommer från, men ledningen i SEKO sköt på strejken i hopp om att medla sig till en lösning innan måndag. Fackledningen svek alltså sina medlemmar och visade sig oförmögna att leda, det är dags att ta taktpinnen i egna händer.

Arbetsutskottet

RKU:s centralstyrelse