Folkomrösta om EU-grundlagen

Följande uttalande antogs av Revolutionär Kommunistisk Ungdoms sjunde kongress 5-8 maj 2005.

Fler och fler röster höjs för att även det svenska folket ska få säga sitt om EU:s nya grundlag. Krafter inom såväl borgerliga partier som socialdemokratin vill se en folkomröstning.

Från Göran Persson och övriga EU-ivrare påstås det att frågan är för komplicerad för att kunna avgöras av oss arbetare och vanligt folk. Tvärt om! Frågan är mycket enkel. Vill vi ha mer eller mindre EU-makt? Vill vi se mer eller mindre EU-dikterad högerpolitik? Svårare än så är det inte, det vet Göran Persson om och det är just därför han försöker slingra sig. Utgången i en folkomröstningen är nämligen given: folket skulle ge ett rungande nej!

Efter att folket vunnit sin seger i folkomröstningen om EMU i september 2003 fick det svenska EU- och politikeretablissemanget skämmas inför sina europeiska kollegor liksom inför den svenska borgarklassen. De hade inte lyckats dupera svenskarna nog. I fjol valde än en gång en stor majoritet av svenskarna att bojkotta bluffvalet till EU-parlamentet. Frågan är vilka konsekvenser ytterligare en käftsmäll skulle få.

För RKU är saken solklar. EU-grundlagen ska avgöras i en folkomröstning. För att vi vet att folket är emot den, och att politikerna därmed inte har rätt att likt tyranner driva igenom den. För att vi inte vill veta av mer EU-anpassning. För att Sverige måste lämna EU.

Låt folket säga sitt om EU-grundlagen!
Sverige ut ur EU!