Seger för hamnarbetarna!

Ett stort grattis till Svenska Hamnarbetarförbundet! På tisdagskvällen kom nyheten att man tecknat kollektivavtal med motparten Sveriges Hamnar.

2019-03-06
Nyhet

I ett pressmeddelande på Facebook skriver Hamnarbetarförbundet

HAMNARBETARFÖRBUNDET OCH SVERIGES HAMNAR HAR TECKNAT KOLLEKTIVAVTAL

Alla stridsåtgärder från båda parter har återkallats. Alla problematiska skrivningar om lokala förhandlingar som Hamnarbetarförbundet har motsatt sig är strukna i överenskommelsen.

- Så jävla gött! Säger Eskil Rönér, förbundsordförande i en kommentar

Hamnarbetarnas kamp mot Sveriges Hamnar och hela den svenska kapitalistklassen har gett seger! Man visar för hela svenska arbetarklassen att kamp lönar sig! När kampen för att få teckna ett eget kollektivavtal inleddes fick man dels hela industrikapitalet mot sig, men också resten av näringslivet, som backades upp av sossar, fackpampar och massmedia. Hamnarbetarna utmålades som ett hot mot hela det svenska samhället och skulle krossas till varje pris.

Men med sin seger mot Sveriges Hamnar visar man att strejk fortsatt är arbetarnas starkaste vapen! Man ger hopp till andra arbetare som sliter på sina jobb och kämpar mot arbetsköparna, det är inte omöjligt att få sin vilja igenom på sin arbetsplats!

Enighet ger styrka!