Ett antiimperialistiskt 1:a maj

Om en vecka är det första maj, arbetarrörelsens högtidsdag. Årets första maj äger rum i en tid då imperialismens storkrig kryper allt närmare och motståndet till kapitalismens förstörelse och förtryck växer sig allt starkare. Frågan som fler och fler ungdomar ställer sig är: krig och kapitalism, eller fred och socialism? Svaret är: Röd front!

Du hittar länk till alla orter och tider där RKU deltar längst ned.

2024-04-24
Nyhet

Vi samlas under tre paroller

Välfärd - inte vapen

Kapitalismens konkurrens om marknader och resurser leder återigen till sammandrabbningar. Imperialisterna i väst sluter leden till stöd för sin israeliska folkmördarstat och brohuvud i Ukraina. För varje månad som går pumpas mer och mer vapen in i Israel för att de ska kunna fullborda sin rensning av Gaza. Sverige är ett land som slutit upp bakom detta. I Ukraina fortsätter kriget utan slut och har blivit en köttkvarn som påminner om första världskriget.

Samtidigt på hemmaplan stramas välfärden åt med svältbudgetar. Man påstår att pengarna inte finns, men endast till Ukraina kommer stödet uppgå till 30 miljarder kronor och ökade anslag för att försvaret ska ersätta det material man skänker bort till krigets köttkvarn. Skol- och arbetarungdomen har inget att tjäna på överklassens militarism, välfärd – inte vapen!

Bojkotta Israel

I över ett halvår har vi bevittnat den sionistiska aggressionen mot den palestinska befolkningen i Gaza. Motståndet hos skol- och arbetarungdomen till det pågående folkmordet och det sionistiska projektet är enormt och tilltar fortfarande, inte bara i Sverige men runt om i världen. Samtidigt är överklassen enad i sitt motstånd. Alla från Vänsterpartiet till Sverigedemokraterna insisterar på att fördöma den beväpnade moståndskamp som kämpar emot sionisterna. Vi är enade om vårt stöd: motståndskamp är inte terrorism!

Hyckleriet hos våra ledare är totalt. Rysslands anfallskrig mot Ukraina ledde prompt till en omfattande bojkott, men de rör inte en min gällande sionisternas pågående folkmord. Ingenstans blir det tydligare än kring jippot Eurovision. Vi måste kämpa för att organisera stödet för en omfattande isolering och bojkott av folkmördarstaten, bojkotta Israel!

Sverige ut ur Nato

I mars kunde Sverige tillslut titulera sig juniorpartner i USA:s krigsallians Nato. Det markerar slutet av en utdragen process där våra makthavare ställt grundlagsskyddade rättigheter åt sidan för att blidka andra juniorpartners i krigsalliansen. Från att vara en påstådd “krigsförsäkring” lovar nu vår överklass att ta en större roll i USA:s imperialistiska intressen i Asien. Sveriges skol- och arbetarungdom ska nu uttalat skickas iväg för att dö för kapitalisternas profit. Vi väljer att inte lägga oss platta utan istället att kämpa emot, Sverige ut ur Nato!

Svaret: Röd front

De etablerade partierna och deras ungdomsförbund har visat sig oförmögna att agera i vår tids brännande frågor. Det är upp till oss ungdomar att bana väg för den framtid vi vill ha. Vi vill inte ha mer vapen, vi vill ha välfärd! Vi vill inte se en fortsättning på folkmordet, vi är för en bojkott av Israel! Vi vill inte sluta upp i leden i imperialisternas krigsallians, vi vill att Sverige lämnar Nato!

I Röd front vågar vi ta ställning: för fred och socialism!

  • Välfärd - inte vapen!
  • Bojkotta Israel!
  • Sverige ut ur Nato!


Här hittar du alla tider och platser där RKU deltar!


 

Arbetsutskottet

RKU:s centralstyrelse