Studera, kämpa, lär!
RSS

Senaste nyheterna

Delta på vårens distriktskonferenser!

30
jan

I februari anordnar RKU distriktskonferenser på fyra olika håll i landet.
RKU är uppdelat i fyra olika distrikt: södra, västra, östra och norra. Den här gången kommer konferenserna att hållas på följande orter.
Läs mer ››

Uttalande från RKU:s centralstyrelse

15
dec

För någon vecka sedan publicerade den amerikanska TV-kanalen CNN ett reportage om den pågående slavhandeln i Libyen. Sedan dess har bilderna från reportaget fått stor spridning med efterföljande starka reaktioner. Med all rätt! Det som pågår är vidrigt.
Läs mer ››

Uttalande från RKU-Uppsala gällande ABF:s odemokratiska metoder

16
okt

Den 22/10 var det planerat att Revolutionär Kommunistisk Ungdom Uppsala skulle delta på Arbetarnas Bildningsförbunds feministiska festival ”Fem-festen” som ska arrangeras på Kulturpunkten i Gottsunda. RKU-Uppsala hade inte bara blivit inbjudna att delta utan även deltagit i evenemangets planering – detta med den ansvarige från ABF:s fulla godkännande. Efter en månads arbete med arrangemanget i planeringsgruppen blev vi plötsligt portade och vår inbjudan indragen.
Läs mer ››

Öppet brev till Vänsterpartiet

21
sep

Efter Jonas Sjöstedts utspel i Aktuellt om motståndet mot Nato-övningen Aurora 17 skriver RKU:s ordförande Najda Lundberg tillsammans med Kommunistiska partiets ordförande Robert Mathiasson ett öppet brev till vänsterpartiet där man kräver en ursäkt från Jonas Sjöstedt och tackar de vänsterpartister som deltog i samarbetet mot Aurora 17.
Läs mer ››

Delta i RKU:s distriktskonferenser!

20
sep

I september och oktober anordnar RKU distriktskonferenser på fyra olika håll i landet.
RKU är uppdelat i fyra olika distrikt: södra, västra, östra och norra. Den här gången kommer konferenserna att hållas på följande orter.
Läs mer ››

Lyckad trettonde kongress för RKU!

7
jun

Under Kristi himmelsfärdshelgen samlades RKU för sin trettonde kongress på Marx-Engelshuset i Göteborg. I tre dagar fördes politiska diskussioner, antogs uttalanden och resolutioner samt fattades viktiga beslut om förbundets arbete de kommande två åren.
Läs mer ››

RKU stödjer de strejkande hamnarbetarna!

29
maj

Uttalande antaget på RKU:s trettonde kongress: RKU stödjer de strejkande hamnarbetarna!
Läs mer ››

Låt hela Sverige leva!

29
maj

Uttalande antaget på RKU:s trettonde kongress: Låt hela Sverige leva!
Läs mer ››

Kamp för sex timmars arbetsdag!

26
maj

Uttalande antaget av RKU:s trettonde kongress: Kap för sex timmars arbetsdag!
Läs mer ››

Framåt för Svexit

25
maj

Uttalande antaget av RKU:s trettonde kongress: Framåt för Svexit!
Läs mer ››

RKU:s trettonde kongress står för dörren!

11
maj

RKU:s ordförande Simon Renner och förbundssekreteraren Nadja Lundberg har intervjuats i tidningen Proletären inför förbundets trettonde kongress.
”Vi för kampen för socialismen här och nu” är temat för RKU:s kongress i Göteborg under Kristihimmelfärdshelgen.
Läs mer ››

Bilder från första maj 2017!

2
maj

På RKU:s facebook-sida har vi samlat en del bilder från gårdagens demonstrationer. RKU bedrev aktivitet på ett flertal orter, från Umeå i norr till Malmö i söder.
Klicka på länken nedan för att komma till facebook-albumet

» Facebook: Bilder Röd Front 2017

RKU:s ordförandes tal i Röd Front!

2
maj

RKU:s ordförande Simon Renner talade i Stockholm i år. Här kan ni läsa talet i sin helhet!
Läs mer ››

Demonstrera i Röd Front på första maj!

12
apr

Demonstrera med RKU och Kommunistiska Partiet på arbetarrörelsens internationella högtidsdag!
Slut upp på din ort!
Läs mer ››

Rebell #1 17

Årets första nummer av Rebell!

21
mar

Årets första nummer av den revolutionära tidningen Rebell har temat diktatur. I tidningen finns flera artiklar och krönikor som resonerar kring begreppet diktatur på olika sätt. Här hittar du texter om historiska skeenden såsom Pariskommunen och om fackets utveckling i Sverige.

Delta i aktiviteter med RKU och Kommunistiska Partiet under 8 mars!

2
mar

På onsdag är det internationella kvinnodagen. För oss i RKU har det alltid varit en självklarhet att kämpa för arbetskvinnans rättigheter vilket naturligtvis gör detta till en av våra viktigaste dagar på året! Här nedan kan du se på vilka orter i landet RKU och vårt moderparti Kommunistiska Partiet kommer att ha aktiviteter under och kring den åttonde mars. Slut upp du också!
Läs mer ››

Åk på RKU:s distriktskonferenser!

10
jan

Sista helgen i januari (28-29/1) samlas förbundets fyra distrikt för konferenser. Eftersom vårens stora fokus kommer vara förbundets trettonde kongress kommer kongressförberedelser utgöra konferensernas huvuddel.
Läs mer ››

Rebell #4 16

Nytt nummer av Rebell!

22
nov

Årets fjärde och sista nummer av den revolutionära tidningen Rebell har temat "Omvärlden". Två av tidningens texter handlar om det nyligen avgjorda valet i USA, där Donald Trump står som segrare, förutom det kommer du kunna läsa om utvecklingen i Turkiet och Filippinerna samt en intervju med en kommunist från Syrien. Du hittar även krönikor om Kuba, Sydafrika och strejken i Indien.

Genomförd tjejkurs i Göteborg

7
okt

I helgen genomförde RKU en tjejkurs i Göteborg, med deltagare från flera håll i landet. Helgen inleddes med att vi på lördagen tillsammans med RKU-Göteborg hade ett torgmöte, som ett avslut på den bostadskampanj som RKU drivit under september. Torgmötet var lyckat, många flygblad delades ut och flera stannade upp för att lyssna då vi höll tal.
Läs mer ››

Kräv din rätt till bostad!

29
sep

Nu på lördag, den första oktober är det dags för RKU:s kampanjdag!
Under september månad har vi fört en bosatadskampanj. Runt om i landet har det delats flygblad, satts upp affischer och hållits torgmöten. Nu på lördag kommer kampanjen att avslutas och det kommer att hållas torgmöten på flera orter runt om i landet. Slut upp du också!
Läs mer ››

Tjejkurs i Göteborg 1-2/10

27
sep

Det är ännu inte försent att anmäla sig till RKU:s tjejkurs! Vilken kommer att anordnas nu i helgen den 1-2 oktober. Det kommer att bli en helg fullspäckad med intressanta inledningar och diskussioner.
Läs mer ››

Bostadskampanj!

5
sep

Nu har höstens bostadskampanj kommit igång. Under fyra veckor i september kommer kampanjen att pågå, med en kampanjdag den första oktober.
RKU:s lokalorganisationer kommer under dessa veckor arbeta aktivt för att sprida information om bostadssituationen i Sverige.
Läs mer ››

Rebell #3 16

Nytt nummer av Rebell!

25
aug

I årets tredje nummer av Rebell fokuserar vi på bostadsfrågan. Tidningen kommer ut i samband med den bostadskampanj som RKU kommer driva under september, med en kampanjdag den första oktober.
Den akuta bostadsbristen i Sverige drabbar oss ungdomar särskilt hårt. Många tvingas flytta runt mellan tillfälliga andrahandskontrakt, medan andra blir tvungna att bo kvar hemma hos sina föräldrar i brist på lägenheter. Kötiderna för hyresrätter blir bara längre och längre.
I detta nummer av Rebell kommer du bland annat att kunna läsa en intervju med föreningen Alla skall kunna bo kvar, resereportage från Venezuela samt krönikor om svårigheten att få en egen lägenhet.

Delta i RKU:s distriktskonferenser!

24
aug

Den 3 september anordnar RKU distriktskonferenser på fyra olika håll i landet. Under konferenserna kommer höstens bostadskampanj att inledas!
Läs mer ››

För en enad vänster - mot EU

27
jun

Det var en god nyhet att vakna till på midsommaraftons morgon, det brittiska folket hade sagt sitt och röstat för ett utträde ur högerunionen EU. I och med resultatet hade man inte gått på den skrämselpropaganda som basunerats ut sedan folkomröstningen utlystes, och man har nu banat väg för andra EU-länder att organisera sitt EU-motstånd.
Läs mer ››

Mer material

Stöd RKU!

Vår verksamhet vilar ekonomiskt helt på medlemsavgifter och frivilliga bidrag. Stöd RKU! Plusgiro: 612898-7
» Bli RKU-supporter!

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion