Bojkotta EU-valet: Fem skäl att inte rösta

I juni är det val till EU-parlamentet. Överallt möts vi av budskapet att det är vår demokratiska plikt att rösta i valet till EU-parlamentet. RKU ger här fem skäl att inte rösta i EU-valet.

 

  1. Att rösta i EU-valet är att ställa upp på EU och acceptera det svenska EU-medlemskapet. Genom att bojkotta valet ger du rakt motsatt besked: Jag är emot EU och mot ökad Bryssel-makt.
  2.  

  3. EU är lagstadgad högerpolitik. Glöm vänsterpartisternas fraser om att reformera EU inifrån. Det går inte. För att bli av med EU:s högerpolitik måste vi göra oss av med EU. Att bojkotta EU-valet är ett steg på vägen.
  4.  

  5. Genom att bojkotta EU-valet försvarar du demokratin. EU har inte med folkmakt att göra, utan hela EU-konstruktionen är tvärtom de europeiska storföretagens och makteliternas metod att beröva vanliga människor allt verkligt inflytande. Att rösta i valet till EU:s låtsasparlament är att godkänna denna odemokrati.
  6.  

  7. Genom att bojkotta EU-valet protesterar du mot den EU-politik som drivs i Sverige – mot massarbetslöshet; mot jobbexport och lönedumpande arbetskraftsimport; mot sjukvårdsslakt och social nedrustning.
  8.  

  9. Ett lågt valdeltagande innebär ett hinder för fortsatt EU-anpassning av Sverige. Att bojkotta valet är att kräva Sverige ut ur EU.

 
Visste du att?
I 97 omröstningar av 100 i EU-parlamentet röstar de svenska sossarna och moderaterna på samma sätt.