22 april nationell protestdag mot Krigsövningen Aurora 23

Mellan 17 april och 11 maj 2023 härjar krigsövningen Aurora 23 i Sverige. I en tid av ökade realpolitiska motsättningar samlar vi motståndet, vi ställer krig och kris mot fred och frihet.

2023-04-21
Nyhet

Krigsövningen Aurora 23 är vad övningsledaren brigadgeneral Stefan Andersson kallar "...den bästa träningsmatchen vi kan genomföra för att kliva in som en trovärdig aktör i Nato". Borgarstaten spenderar 750 miljoner kronor på att öva krig tillsammans med sina polare i Nato samtidigt som vi ska acceptera nedskärningar i våra skolor och reallönesänkningar. Amerikanska soldater tillåts fri lejd att leka i våra svenska skogar, samma soldater som varit verktygen för att krossa och söndra hela nationer, samma soldater som mörda och våldtog sin väg genom Irak.

Vi vill ha fred, inte mer krig. Vårt bästa verktyg för att bygga fred är ingen träningsmatch i att skjuta på en inbillad fiende utan att kämpa mot den klass som hotar freden och tjänar på kriget, borgarklassen.

22 april är därför en nationell protestdag mot krigsövningen, mot krigshetsen och mot Nato. Runtom i Sverige kommer arbetare tillsammans med arbetar- och skolungdomen protestera mot imperialisternas krig, mot krigshetsen, för freden!


Du hittar alla orter och tider med arrangemang där RKU deltar här!Arbetsutskottet

RKU:s centralstyrelse